Sajtóközlemény

 

 

Érthetetlennek és felháborítónak tartja a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács (MSZSZT) a vendéglátós szakmai szervezetek részéről az ellene folytatatott hadjáratot, mellyel félretájékoztatják a vendéglátósokat és most már a közvéleményt is.

 

Magyarországon a törvényeket, illetve jogszabályokat a Magyar Parlament és a Kormány hozza, nem pedig az MSZSZT.

Nem a Szövetség találta ki a már korábban is létezett standolást és nem a Szövetség lobbizta ki a jelenlegi standolási jogszabályban foglaltakat. A Szövetség ugyanannyit tehet, mint a vendéglátós szakmai szervezetek a készülő jogszabályokkal kapcsolatosan: véleményt illetve javaslatokat fogalmazhat meg.

A Szövetségnek, illetve tagjainak nyilvánvalóan nem érdeke saját vevőkörének ellehetetlenítése, ugyanakkor mindannyiunknak tennünk kell a legális piac megerősítéséért. 

 

A standolást kötelezővé tevő törvénnyel kapcsolatban már nyújtottak be a Parlamentnek egy törvénymódosító javaslatot, ezért a Tisztelt Ház hamarosan foglalkozni fog a kérdéssel. A parlamenti döntéstől függetlenül a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács nyitott arra, hogy a vendéglátó-ipari szakma, valamint a szeszesitalgyártók és -forgalmazók szakmai szervezetei mielőbb kezdjenek tárgyalásokat arról, hogy milyen lépéseket kell foganatosítani a feketegazdaság visszaszorítása ellen úgy, hogy egyetlen szakmai csoport érdekei se sérüljenek.

 

A legális szeszipar nem áll szemben a legális vendéglátó–iparral.

 

 

Budapest, 2009. január 14.

 

 

Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács